Міжнародний правовий альянс

Запорізька обласна громадська організація «Міжнародний правовий альянс» є громадською організацією, яка діє як неприбуткова організація і створена для захисту творчих, духовних, економічних, соціальних і конституційних прав та інтересів своїх членів, їх правової просвіти та забезпечення правовою інформацією.

Запорізька обласна громадська організація «Міжнародний правовий альянс» створена чотирма юристами – професіоналами: Скрипкою Павлом Анатолійовичем, Олешком Олексієм Леонідовичем, Шершньовим Едуардом Анатолійовичем, Пшецом Олександром Вікторовичем.

Засновники Запорізької обласної громадської організації «Міжнародний правовий альянс» мають багатий професійний досвід, в тому числі досвід роботи в соціальних (благодійних) проектах.

Шершньов Е. А. протягом багатьох років адвокатську практику поєднує з наданням безкоштовної правової допомоги особам, які її потребують, а його схильність до роботи в команді стала початком діяльності Асоціації «Правове об`єднання «Арбітр».

Пшец О.В. з 2003 по 2005рр. був засновником та головою молодіжної громадської організації «Запорізький антикорупційний комітет», яка в свою чергу є засновником газети «Істеблішмент». З початку 2007р. Олександр Вікторович є засновником і членом правління Запорізької обласної громадської організації «Запоріжжя – рідний край», в рамках якої постійно діє в інтересах жителів рідного міста, використовуючи професійні навички юриста, адвоката, має широкі зв`язки з провідними телевізійними каналами Запоріжжя та популярними періодичними виданнями.

Олешко О. Л. та Скрипка П. А. успішно використовують професійні навички юристів, адвокатів, набуті під час професійної діяльності в провідних юридичних підприємствах міста при реалізації багатьох соціальних проектів. Зокрема, Олешко О. Л. заснував спільно з іншими юристами, а Скрипка П. А. в подальшому очолив один із напрямів діяльності – ГО «Запорізька правозахисна ліга «Універсал», мета якої надання юридичної практики студентам –юристам при наданні безкоштовної правової допомоги незахищеним верствам населення. В 2001-2002 рр. за підтримки газети «Досьє» організація активно працювала з надання безкоштовної правової допомоги незахищеним верствам населення. м. Запоріжжя. Під час діяльності були прийняті близько 500 людей. В 2001-2002 рр. члени організації закінчили юридичні вузи і з 2002 по 2004рр. ГО «Запорізька правозахисна ліга «Універсал» працювала, як юридична клініка при юридичному факультеті Запорізького державного університету, діяльність якої була спрямована на надання безкоштовної правової допомоги незахищеним верствам населення м. Запоріжжя і сприяння студентам в отриманні юридичної практики.

В даний час Олешко О.Л. і скрипка П.А. стали ініціаторами створення більш успішного соціального проекту  – Запорізька обласна громадська організація  «Міжнародний правовий альянс», для чого у них є всі передумови: досвідчені кваліфіковані юристи – практики; налагоджені контакти з іншими НГО та юридичними фірмами, органами державної влади; створена власна матеріально-технічна база.

Запорізька обласна громадська організація  «Міжнародний правовий альянс» є результатом поєднання професійної потужності співробітників трьох провідних юридичних підприємств: Юридичного центру «Феміда», Юридичної фірми «Фортеця права», Юридичної компанії «Олешко і Скрипка». На сьогодні це чітко відпрацьована система організації роботи спеціалістів трьох юридичних підприємств, взаємодії з державними органами влади, можливість залучення додаткових ресурсів тощо. Це можливість вирішувати найширше коло питань, завдяки праці добре злагодженої команди багатопрофільних юристів та адвокатів, експертів, спеціалістів з PR та НГО, які володіють всім необхідним для вирішення практично будь-яких задач. В своїй роботі організація поєднує повагу до найкращих традицій світової та вітчизняної юриспруденції і є найбільш соціально орієнтованим правовим проектом.